Action Code - Mozgásértelmezés, mozgáselemzés | IST - Institute of Skiing Technology

A fiatal oktatók fel szoktak sóhajtani egy-egy idősebb kollégájuk videóelemzését látva, hogy „micsoda szeme van...”. Hiszen ő olyan hibákat és összefüggéseket vesz észre, amelyek a többség számára láthatatlanok. 

A mozgás árulkodik, csak legyen aki meglátja a benne rejlő üzenetet. Mesél személyiségünkről, fizikai erőnlétünkről, félelmeinkről és magabiztonságunkról. A sportszakember - így a síoktató - számára a mozgás metakommunikációja árulja el, hogy milyen stratégiát kell felépítenie a mozgás oktatásához és hogy mi legyen a következő lépése.

A tapasztalt kollégákat nézve misztikus tevékenységnek vagy vele született áldott tehetségnek tűnhet az a képességük, amellyel megértik a tanítványai mozgását. Pedig a mozgás nyelvét, kódrendszerét meg lehet tanulni és meg lehet fejteni. A mozdulatok, a részletek, a mozgatórendszer belső összefüggései felismerhetők és megtanulhatók. És ha elkezdtük megtanulni és felismerni őket, egyre jobban fogjuk érteni tanítványaink mozgását, egyre többet tudunk segíteni neki, egyre pontosabb feladatokat adhatunk és egyre hatékonyabb, sikeresebb és elismertebb szakemberekké válhatunk.

Az Action Code tanfolyam segít elindulni a  mozgás kódjának megértésének útján. A tanfolyam hamarosan elérhető lesz hagyományos tanfolyami formában és elektronikus (e-learning) változatban.