Előzetes tudásszintfelmérés | IST - Institute of Skiing Technology

A síoktatói munka megfelelő szintű, magabiztos sítudást feltételez, hiszen a síoktató gondjaira bízott tanítványokat bármilyen körülmények között biztonságosan kell tudnia kísérni.

De a jó sítudás nem kizárólag a biztonság szempontjából fontos. A síoktatónak saját élményeiből is alaposan kell ismernie az általa tanított mozgásokat, így értheti meg ugyanis igazán a tematikát, a símozgások összefüggéseit. Azt tudja igazán megérteni és tanítani, amit már maga is érzett. Ráadásul a sípályán eltöltött minden egyes percében mintát mutat a tanítványainak, akik ösztönösen is másolják a mozgását, a jót és a rosszat is.

A síoktatói tanfolyamon is fejlődik a hallgatók mozgása, hiszen alaposan átvesszük velük a tanítandó sítechnikákat, de ez az idő nem ad garanciát arra, hogy egy gyenge sítudással érkezett jelölt elérje a vizsga teljesítéséhez vagy a munkája végzéséhez szükséges szintet.

Sokan laikus közegből érkeznek a síoktatói tanfolyamra, és emiatt nincs mérvadó mércéjük a saját sítudásuk megbecsülésére. Ezért számukra különböző formákban előzetes szintfelmérési lehetőséget biztosítunk:

A szolgáltatás felnőttképzési azonosító száma:  00 000091.